Waarom Raepshille?

Veulens moeten zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Het zijn kuddedieren. Op ons opfokstation groeien de paarden op in een kudde, temidden van leeftijdsgenoten. Voor een paard betekent een kudde veiligheid.

De kracht van de kudde, letterlijk en figuurlijk, wordt nog altijd onderschat. Gedragingen als neuzen, krauwen en stoeien met maatjes is belangrijk voor het energieke, opgroeiende paard. We vergelijken het wel eens met een peuterspeelzaal: samen dollen! Paarden voeden elkaar op, leren te accepteren dat een ander de baas kan zijn en ontdekken dat bij elkaar schuilen helpt tegen wind, regen en kou.

Het belang van opfok is dat ze ergens kunnen verblijven waar aan de ene kant de vrijheid van bewegen en socialiteit van een kudde beschikbaar is en anderzijds de zorg van ervaren deskundigen.

Image
 "Veulens moeten zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen" 
Image
Friesians Only

Wij nemen geen andere rassen dan het Friese ras in opfok aan. Wij gaan voor rust in de stallen en deze rust kunnen we niet garanderen als er warmbloed paarden in de groep staan.

Indien er nog plaats is nemen wij ook jaarlingen op.

Onze boerderij biedt veel ruimte. De landbouwschuur heeft een nokhoogte van zo’n 13 meter en deze is in de zomer van 2005 volledig inwendig verbouwd. Er zijn nu 4 grote groepsstallen voorzien van voerhekken. In 2006 zijn in de aangrenzende schuur nog 2 groepsstallen ingericht.

In totaal kunnen wij de verzorging voor een 50-tal jonge paarden op ons nemen.

 "Ons doel is om onze klanten een gezond en vitaal paard terug te bezorgen" 
Ons doel

Ons doel is om al onze klanten na twee of drie jaar een gezond en vitaal paard terug te bezorgen. Onze klantenkring bestaat uit o.a. professionele en particuliere fokkers uit binnen- en buitenland.

Optimale voeding en verzorging van de paarden staat bij ons bovenaan, evenals een prettig contact met onze klanten.

Ook vinden wij helderheid en openheid essentieel. Om deze reden werken wij met een stallings,-en weideovereenkomst. Zo weet u wat wij doen en wat u van ons mag verwachten. Iedere 1e zaterdag van de maand heeft u de gelegenheid uw veulen te bezoeken tijdens onze koffieochtend.

Wellicht zien we uw paard als kampioen terug in de ring, aan een goede start zal het niet liggen...

Image

CONTACT

Opfokstation Raepshille 
Buitendijk 60
3292 LB Strijensas

Telefoon: +31 (0) 78 6741271
Mobiel: +31 (0) 6 12599250

Email:
info@raepshille.nl

ROUTE


NIEUWS