Waarom Raepshille?

Veulens moeten zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen. Het zijn kuddedieren. Op ons opfokstation groeien de paarden op in een kudde, temidden van leeftijdsgenoten. Voor een paard betekent een kudde veiligheid.

De kracht van de kudde, letterlijk en figuurlijk, wordt nog altijd onderschat. Gedragingen als neuzen, krauwen en stoeien met maatjes is belangrijk voor het energieke, opgroeiende paard. We vergelijken het wel eens met een peuterspeelzaal: samen dollen! Paarden voeden elkaar op, leren te accepteren dat een ander de baas kan zijn en ontdekken dat bij elkaar schuilen helpt tegen wind, regen en kou.

Het belang van opfok is dat ze ergens kunnen verblijven waar aan de ene kant de vrijheid van bewegen en socialiteit van een kudde beschikbaar is en anderzijds de zorg van ervaren deskundigen.

Image
 "Veulens moeten zich op natuurlijke wijze kunnen ontwikkelen" 
Image
Friesians Only

Niet voor niets hebben we deze slogan Wij nemen geen andere rassen dan het Friese ras in opfok aan. Wij gaan voor rust in de stallen en deze rust kunnen we niet garanderen als er warmbloed paarden in de groep staan.

Indien er nog plaats is nemen wij ook jaarlingen op.

Ons opfokbedrijf biedt veel ruimte. 10 grote groepsstallen van 6 x 15 meter. Naast deze groepsstallen hebben wij nog 10 zieke/quarantaine boxen waar de veulens worden opgevangen als ze op ons bedrijf komen. Ook bij medische behandeling kan een paard apart worden gezet, zodat deze rust heeft en wij de verzorging kunnen bieden die nodig is.

In totaal kunnen wij de verzorging voor een 100-tal jonge paarden op ons nemen.

 "Ons doel is om onze klanten een gezond en vitaal paard terug te bezorgen" 
Ons doel

Ons doel is om al onze klanten na twee of drie jaar een gezond en vitaal paard terug te bezorgen. Onze klantenkring bestaat uit o.a. professionele en particuliere fokkers uit binnen- en buitenland. Daarnaast fokken wij ook jonge hengsten op voor zowel particulieren als voor hengstenhouders.

Optimale voeding en verzorging van de paarden staat bij ons bovenaan, evenals een prettig contact met onze klanten.

Ook vinden wij helderheid en openheid essentieel. Om deze reden werken wij met “Raepshille, onze Visie” en een stallings,-en weideovereenkomst. Zo weet u wat wij doen en wat u van ons mag verwachten. Iedere 1e zaterdag van de maand heeft u de gelegenheid uw veulen te bezoeken tijdens onze koffieochtend.

Wellicht zien we uw paard als kampioen terug in de ring of als een heerlijk familiepaard, aan een goede start zal het niet liggen...

Image

CONTACT

Opfokstation Raepshille 
Land van Esseweg 9
3291 LJ  Strijen

Mobiel: +31 (0) 6 12599250

Email:
info@raepshille.nl

ROUTE


NIEUWS