Taal:

Verzorging

Winter

De winterperiode duurt bij ons van half oktober tot eind april. De jonge Friezen gaan met leeftijdsgenoten in de ruime loopstal waar ze de hele dag naar behoefte kuilgras kunnen eten. In de ochtend en de avond wordt er hoogwaardige brok gevoerd.
Iedere dag, ongeacht de weersomstandigheden, gaan de paarden per groep naar buiten om lekker uit te razen, te spelen en te rennen. Zo kunnen ze zich, in alle aspecten, goed ontwikkelen. Een robuuste buitenbak van 40 meter x 20 meter staat iedere dag tot hun beschikking.

Zomer

De zomerperiode duurt bij ons van eind april tot half oktober. Wij beschikken over weiden op goede kleigrond in één van de mooiste polders van de Hoeksche Waard. De paarden worden regelmatig omgeweid en wij controleren iedere dag de paarden. Sommige groepen lopen in een, voor publiek, afgesloten gebied. Alleen daartoe bevoegde personen hebben toegang tot dit gebied. De andere weide grenst aan onze boerderij met zicht, en uitzicht, op deze prachtige jonge Friezen.

Bekappen

De hoeven worden 3 à 4 maal per jaar bekapt. Dit gebeurt in eigen beheer en in samenwerking met een erkende hoefsmid.

Ontwormen

Het ontwormen bij jonge paarden is van essentieel belang. Zeker jonge paarden dragen o.a. spoelwormen met zich mee. Ontwormen doen we op basis van een mestonderzoek.

Medische behandeling

Wij hebben in de omgeving drie zeer bekwame dierenartsen, die ons terzijde staan met advies en de paarden medische hulp bieden wanneer dit nodig is. Voor doorverwijzingen is op een klein half uur afstand een uitstekende paardenkliniek beschikbaar. Wij beschikken zelf over een huisapotheek voor eerste hulp. Ook hebben wij binnen ons bedrijf aparte boxen ter beschikking; de zogenaamde “ziekenboeg”, voor het geval dat een paard om medische redenen afgezonderd moet worden.

Opfokstation Raepshille